Ingeschreven en nu?

Wat leuk dat u/uw kind lid bent/is geworden! Wellicht vraagt u zich nu af wat daar allemaal bij komt kijken. Hieronder een overzicht van dingen waar u rekening mee kan houden.

Help Mijn Kind Zit Op Scouting…!
Dit is een document waar u naar kan vragen bij de leiding van uw kind. Hierin wordt uitgelegd wat scouting nu eigenlijk, wat die nieuwe woorden betekenen en contactdetails van allerlei mensen in de vereniging.

Contributie
Nu dat u/uw kind lid bent/is, betaalt u contributie. De hoogte van de contributie jaarlijks bepaald tijdens de laatste groepsraad van het seizoen. Instromen na 1 januari betekent een deelcontributie voor dat seizoen. De betaling voor de contributie gebeurt via automatische incasso. De contributie omvat alle activiteiten gedurende het jaar, behalve het zomerkamp. Om hier meer over te weten te komen, kunt u verder lezen op de pagina Financieel.

Medisch Paspoort
Het Medisch Paspoort wordt gebruikt voor het registeren van gezondheidsbijzonderheden van leden (zoals medicijngebruik, huisarts, tandarts en contactpersoon in geval nood) om onder andere om te gebruiken voor zomerkampen. Maar ook tijdens regulieren opkomsten is het prettig voor de leiding om over deze informatie te beschikken.

Het Medisch Paspoort van Scouting Rhenova kunt u hier downloaden:

Medisch Paspoort (PDF)
(Versie 2020-2021)

Let op: Invullen in Word mag, maar de speltakleiding moet een papieren en ondertekende versie hebben.

Scoutfit
Bij scouting hoort een eigen tenue: de Scoutfit. Elke speltak heeft een eigen kleur met bijpassende insignes. De ouders dienen de Scoutfit zelf aan te schaffen via een speciale winkel: de Scoutshop. De groep heeft ook een groepsdas, bij ons is dat een bruine das met een witte bies. Deze das kun je bij ons kopen (dus niet via de Scoutshop) door 10 euro over te maken op rekening NL84INGB0006246860 t.n.v. Scouting Rhenova o.v.v. Groepsdas en de naam van het (jeugd)lid. Wij zorgen er dan voor dat de das bij het (jeugd)lid wordt bezorgd.

Naast de bloes en de das, heeft uw kind bij de installatie ook een speltak-teken en het installatie-teken voor op de bloes nodig. Ook deze zijn via de Scoutshop te koop. Denk naast deze kledingstukken ook aan goede (loop)schoenen. Hoe en wat van de Scoutfit kunt u verder lezen op de pagina Scoutfit.

Scoutshop
Scoutshop Utrecht
Verlengde Hoogravenseweg 150 a
3525 BL Utrecht
Email: scoutshoputrecht@scouting.nl
Telefoon: 030-2890419

Of je bestelt je Scoutfit online op Scoutshop.

Diversen
Naast kleding heeft Scouting Nederland ook andere leuke dingen om het Scoutingspel nog leuker te maken. Bijvoorbeeld een gids met nog meer informatie, spelletjes en opdrachten in het thema van de speltak, boekjes om insignes bij te houden, maar ook (kamp)spullen zoals zaklampen, borden, mokken en bestek en kompassen. Dit alles is ook te koop via de Scoutshop.

Vraag bij uw leiding na welke spullen uw kind nodig heeft voor o.a. weekenden en kamp.

Zakmessen
Bij Scouting Rhenova hebben wij strikte regels omtrent het bezit en gebruik van zakmessen. Zie hiervoor de pagina Zakmessen.

Pin It on Pinterest