Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage bij Scouting

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Wat ga je doen
Tijdens een maatschappelijke stage bij Scouting Rhenova draai je als hulp mee bij een stafteam van kinderen in de leeftijd 5-7jr of 7-11jr, dit in overleg met stafteam. Je helpt mee bij het uitvoeren van wekelijkse (spel-)programma’s voor deze leeftijdsgroep en bedenkt ook (onder begeleiding) delen van opkomsten.

Tijd/tijden stage
De opkomsten van de speltakken (leeftijdsgroepen) die voor maatschappelijke stage geschikt zijn, zijn op zaterdagmorgen (bevers en esta’s) en zaterdagmiddag (welpen). Je stage is ongeveer 2 uur per week tijdens opkomst en eventueel extra uren bij voorbereiding van opkomsten.

Verder
Je vindt het leuk om met kinderen om te gaan. Je beseft je dat je een voorbeeldfunctie voor deze kinderen hebt. Mocht je het na je stage zo cool vinden bij onze groep ben je meer dan welkom om te blijven!

En nu?
Zie de flyer over maatschappelijke stage binnen Scouting. Neem contact met ons op om te kijken of er mogelijkheden zijn!

Pin It on Pinterest