Scouting Rhenova op zomerkamp!

De zomervakantie nadert en de 183 leden van Scouting Rhenova maken zich op voor het hoogtepunt van het jaar: het zomerkamp! De jongste leden, de bevers (5-7 jaar), overnachten een weekend in het eigen gebouw aan de Rhenovalaan. De welpen (7-11 jarigen) gaan een week logeren in Maartensdijk, Arcen (Limburg) en Haren (Groningen). De scouts (11 – 15 jaar) gaan naar Overasselt (Gelderland) en de Brunssummer Heide (Limburg) en de oudste jeugdleden, de explorers van 15 – 18 jaar, gaan op de fiets naar Bentveld (Noord-Holland).

Direct na de zomerkampen starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De oudere jeugdleden stromen door en er komen dus plaatsen vrij voor kinderen vanaf de lange wachtlijst. Maar helaas vertrekken er ook een aantal leidinggevenden. Om ook in het volgende seizoen zoveel mogelijk kinderen een plek te kunnen geven is Scouting Rhenova op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen te leren samenwerken en hen uit te dagen in outdooractiviteiten, spel en creativiteit.

Maar scouting biedt juist ook voor de vrijwilligers zoveel meer: niet alleen krijgen alle leidinggevenden trainingen aangeboden om leren leidinggeven of om activiteiten te organiseren. Maar ook kunnen alle vrijwilligers zelf deelnemen aan (inter)nationale activiteiten met scouts van over de hele wereld. Als je ouder bent dan 18+, elke week een paar uur vrij kunt maken en bereid bent een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen ben je van harte welkom!

Neem voor eventuele vragen contact op met info@rhenova.nl

Pin It on Pinterest