Inschrijven

Momenteel hebben wij een wachtlijst voor alle speltakken. Afhankelijk van het verloop worden kinderen geplaatst; Kinderen worden op volgorde van aanmelden opgeroepen zodra er plek voor ze is. Alle kinderen mogen bij oproep eerst twee achtereenvolgende keren kijken op de door ons vastgestelde instroommomenten voordat ze zich officieel inschrijven bij Scouting Rhenova.

Wij accepteren momenteel geen inschrijvingen op de wachtlijst buiten de postcodegebieden 3451, 3452, 3453, 3454, 3541, 3543, 3544.

Op dit moment loopt de wachtlijst op tot ruim 3 jaar. Wij zijn een gemengde scoutinggroep en willen dat ook blijven. Wij hebben iets meer jongens dan meisjes op onze vereniging. Om een evenwichtige gemengde groep te blijven kan het zijn dat meisjes sneller aan de beurt zijn wanneer er plek is. In sommige gevallen kunnen meisjes zelfs direct uitgenodigd worden om eens te komen kijken.


Hoe kunt u uw kind aanmelden op onze wachtlijst?

Aanmelden bij Scouting Rhenova kan rechtstreeks op internet via –deze link– naar de Scouting Nederland website. U wordt naar een nieuwe pagina gestuurd. Beantwoord hierbij de gegevens van uw kind in. Na versturen sta je automatisch op de wachtlijst. Heeft u meer kinderen die u op de wachtlijst wilt zetten? Vul dan voor elk kind een nieuw formulier in. U krijgt bericht van de ledenadministratie als de inschrijving gelukt is.


Hoe kunt u uw kind sneller op scouting krijgen?

Scouting Rhenova draait, net als alle andere scoutingverenigingen, volledig op vrijwilligers. Dit betekent dat we voor het aantal plaatsen in de vereniging direct afhankelijk zijn van het aantal leidinggevenden dat zich wekelijks voor ons wil inzetten. Leiding zijn is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Zo verwachten we bijvoorbeeld van onze leiding dat ze zich laten kwalificeren als leidinggevende om op die manier elke week een veilig en uitdagend programma neer te kunnen zetten.

Mocht u in uw omgeving iemand kennen die het leuk zouden vinden om leiding te worden bij onze vereniging en is diegene 18 jaar of ouder, dan helpt u de kinderen op de wachtlijst, inclusief uw eigen kind, om eerder aan de beurt te komen.

Als u vrijwilligers bij ons wordt of als u iemand anders aandraagt krijgt uw kind(eren) voorrang op de wachtlijst. Bent u of weet u iemand die interesse in heeft om bij ons vrijwilliger te worden, neem dan contact op met het bestuur. Uw kind(eren) krijgt voorrang als diegene min. 3 maanden bij ons vrijwilliger is.


Rhenova het dichts bij voor u?

Wist u dat er in Leidsche Rijn en omgeving meer scoutingverenigingen zijn? Wellicht is Scouting Rhenova niet eens het meest dichtbij voor u. Mogelijk is uw kind eerder aan de beurt bij die andere scoutingverenigingen. Vraag bij hen om de mogelijkheden.

Wilt u weten welke scoutingverenigingen bij u in de buurt zitten? Kijk dan op www.scouting.nl en vul uw postcode in, in het de daarvoor aangegeven vakje.