Opkomsten

Elke speltak heeft standaard opkomsten. Wanneer deze plaatsvinden zijn terug te vinden in onder de informatie van de speltakken zelf.

Opkomsten zijn de standaard bijeenkomsten waarin programma wordt gedraaid. Deze vinden plaats gedurende het seizoen; ~september tot ~juli; te vergelijken met een schoolseizoen. En duren elk ong. 2 uur.

Tijdens vakanties zijn er geen opkomsten. Bij Scouting Rhenova hebben we de regel dat de eerste weekend van de vakantie nog wel een opkomst is, maar de week/weken daarna niet tot de vakantie voorbij is. Als voorbeeld: de kerstvakantie is van zaterdag 19 december t/m zondag 3 januari. Dan vindt er op zaterdag 19 december nog een opkomst plaats voor de speltakken die op zaterdag draaien. De speltakken die vanaf maandag 21 december een opkomst zouden hebben, gaan niet door. In de week na 3 januari starten de opkomsten weer, beginnende met de speltakken die doordeweeks draaien.

Omdat de mei/voorjaarsvakantie aangevuld mag worden met extra vakantiedagen, maar dit door elke school anders wordt ingevuld, houden wij daar in ons jaarplanning geen rekening mee. Wij volgen de vakanties zoals vastgesteld door de Rijksoverheid. Het kan dus zijn dat de mei/voorjaarsvakantie van uw kind niet overeenkomt met de regel die wij hebben omtrent vakanties en opkomsten.