Zaterdagscouts

De Zaterdagscouts zijn jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar oud. Hun opkomst is elke zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00. Deze opkomsten wordt er op een leuke manier bezig gegaan met het uitdagende en veelzijdige Scoutswerk: pionieren, fietsen een speurtocht, kamperen in tenten, bouwen vlotten, kunnen voetballen, varen kano, maken een kampvuur, vieren een feestje, lopen een dropping, koken op een vuurtje, halen geintjes uit, lopen een hike en nog heel veel meer. Hier leer je klassieke scoutingtechnieken! Door een combinatie van actie, avontuur en gezelligheid ontstaat er de perfecte scoutingsfeer.

Meestal is er gedurende een seizoen ook een zogenoemde “binnen-” of “buitenweekend”. Hierin gaan de zaterdagscouts een weekendje weg en gaan een nachtje logeren op het eigen clubhuis (binnenweekend) of op een ander clubhuis (buitenweekend).

Het scoutingjaar sluiten zij altijd af met een zomerkamp. Dan verblijven zij een weekje in een ander clubhuis en beleven extra-spannende avonturen aan de hand van een thema.