Explorers

De Explorers zijn jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar oud. Hun opkomst is elke donderdagavond van 19:30 tot 21:30. Net als bij de Scouts zijn hier ook de typische Scoutingactiviteiten aanwezig. Alleen bij de Explorers doe je (bijna) alles zelf: een voettocht naar Polen over lange afstandspaden, met een beurtschip de Rijn op, per kano door de Weerribben, lopend naar een Waddeneiland, met de trein door Europa, wild kamperen in Frankrijk, op internationaal Scouting kamp in Canada, of kamperen in je achtertuin. Maar je doet het niet alleen; samen met de andere Explorers maak je er iets moois van. En er zijn begeleiders aanwezig die de Explorers met raad en daad terzijde staan.

Meestal is er gedurende een seizoen ook een zogenoemde “binnen-” of “buitenweekend”. Hierin gaan de Explorers een weekendje weg en gaan een nachtje logeren op het eigen clubhuis (binnenweekend) of op een ander clubhuis (buitenweekend).

Het scoutingjaar sluiten zij altijd af met een zomerkamp. Dan verblijven zij een weekje in een ander clubhuis, soms zelfs in het buitenland. Helemaal zelf georganiseerd, uiteraard!